woensdag 22 december 2010

Uitje: Rijsel en zijn kerstmarkt

Tgogo, is weer de tijd van het jaar hoor.Doe niets liever dan uitstapjes maken naar winkelsteden en hun kerstmarkten. Voel me echt thuis tussen al die kraampjes, vrolijke mensen, sfeervolle muziek,.. Dus ben ik dan maar nog eens met m'n vriend op stap gegaan. Ditmaal juist over de landgrens, namelijk naar Rijsel. Is van bij ons niet ver rijden, doen er eigenlijk evenlang over dan naar Gent. Onder Euralille, het grote winkelcentrum, heb je een megagrote parking. Heel gemakkelijk dus om met de auto te gaan shoppen, maar ook met de trein is het fantastisch. Het station ligt namelijk tegen het centrum.
Wij waren dus met de auto en aangezien we onder het winkelcentrum geparkeerd stonden, zijn we daar dus beginnen shoppen. Dat is daar toch wel een paradijs voor de winkelliefhebber hoor! 120 shops die open zijn van 8u30 tot 22u. Een van de tofste winkels vind ik toch wel Sephora. Badschuim, douchegel, schampoo,... en dat allemaal in verschillende kleuren! Zo kan je zelf een pakketje samenstellen met verschillende producten in eenzelfde kleur. Iedere kleur heeft dan ook nog eens zijn eigen geur. Je kan dan nog eens een minibad kopen om je producten in te leggen. Echt een prachtig kado! Accessorize is ook een prachtig bigouterieke, met alles wat een jonge vrouw graag heeft. Haaraccessoires, kettingen, oorringen, handtassen, ... Veel te veel leuke dingen!! Een H&M van twee verdiepingen met dan nog een een aparte lingerie- en beautywinkel. Euralille is echt de moeite waard!! Zou misschien zelfs tegen de solden nog eens durven gaan *bloos*
Na veel te veel mooie dingen gezien te hebben in het shoppingcenter trokken we naar de winkelstraat. Op zich vond ik deze minder dan Euralille, maar aangezien het niet ver van elkaar ligt kan je dit evengoed meenemen. Er zit wel een grote Fnac, ideaal dus voor boekenfanaten. Jammergenoeg wel vooral Franse boeken, want ja we zitten natuurlijk in Frankrijk.. Als laatste trokken we dan naar de kerstmarkt, ook wel nog de moeite hoor. Op een apart plein staat een reuzenrad met nog enkele huisjes voor kinderen. De kerstmarkt zelf is een beetje zoals een klein dorpje. Je hebt een ingangspoort en vanaf daar was het drummen om iets op te vangen van de standen. Hele lekkere chocoretto's en nog veeeeeeeeel betere warme wafels met nutella!!! Echt jammieeeeeeee !!!

grtz Nineke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten