zondag 13 februari 2011

Film: Brooklyn's finest

"It's not a matter of right and wrong, it's a matter of good and wronger."
Zondagnamiddag; buiten een gure wind en regenachtig, binnen lekker warm dicht tegen elkaar in de zetel. Het ideale moment dus voor een superspannende politiefilm. Na even te zoeken tussen de primefilms vonden we niet onmiddelijk onze goesting. Gelukkig kregen we gisteren enkele goede dvd's van een vriend. Tijd voor actie en misdaad!
Twee mannen zitten in een verlaten steeg in hun auto te socializen als een van de mannen zijn geweer bovenhaald en de ander vermoord. Hij neemt het pakketje mee en vlucht weg.
In bed schiet een politieman wakker, neemt een slok alcohol en overweegt om zelfmoord te plegen.
Een heel gedoe op straat, er is iemand vermoord door de politie wat veel volk op straat brengt. Terwijl de politie daar rondloopt kunnen enkele zwarte gasten hun voorraad drugs verpatsen.
"Ik heb iets misdaan, iets heel slecht. Maar het was een slechte persoon. Een hele slechte." Sal zit in de biechtstoel en doet zijn verhaal. Bij de aankomt op zijn werk is de dagelijkse uiteenzetting bezig. De baas wil dat de mannen ervoor zorgen dat die ene schietgrage persoon er niet voor zorgt dat het hele korps een slechte naam krijgt.
Eddy, die binnen 7 dagen op pensioen zou mogen, krijgt een nieuwe opdracht. Hij is de oudste van het korps dus moet hij de jongsten opleren als wijkagenten. Een zwarte undercoveragent doet zijn verhaal bij zijn overste. Hij kan het niet verdagen dat de cops zo racistisch zijn, hij komt er helemaal zot van. Zot van de blanken, zot van het undercoverwerk, zot van het verbergen van vanalles.
Er gebeuren echt wel rare dingen bij de politie van Brooklyn.. Als Eddy ervoor moet zorgen dat Melvin zijn job leert komen we te weten dat ze enkel in hun eigen district mensen mogen arresteren. En in de andere disctricten dan? Wel dan laat je ze gewoon vechten. De undercoveragent rijdt met een megasjieke bmw, zou ik ook wel willen ;-), mag andere agenten tijdens zijn underworldjob uitmaken zoveel hij wil en staat duidelijk ergens aan de top bij een grote drugsbende. Tot hij ervoor moet zorgen dat zijn beste vriend in de gevangenis beland, volledig tegen zijn zin. Want hij dankt zijn leven aan hem. Sal komt met pakken (gestolen) geld thuis, maar kan toch de eindjes niet aan elkaar knopen. Als de politie binnenvalt bij de drugsbende gaat het hen niet over de drugs die ze kunnen vinden, maar puur over het vermoorden van de mannen en voor Sal over het vinden van geld die hij ongezien zou kunnen meepikken.
Al snel ontstaan verschillende rellen tegen de NYPD, politievoertuigen worden in brand gestoken, nieuwe agenten worden vermoord, de ene betoging na de andere,... Al snel krijgt iedereen problemen en begint de actie pas echt!
Wie liever een rustige film ziet kan beter de flair nemen en in een andere kamer gaan zitten. Want deze film zit vol actie, bedrog en persoonlijke problemen. Een Amerikaanse politiefilm die velen zal bekoren.

This is War. This is Brooklyn.
Grtz Nineke


foto: heyuguys.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten