maandag 7 februari 2011

Film: It's complicated

" We doen het op z'n Frans. Ik heb m'n jonge vrouw thuis en heb seks met m'n oude vrouw."
Nog geen twee minuten bezig en ik wil al verhuizen uit België :-D De film begint namelijk met beelden van prachtige huizen met palmbomen, de zee met hagelwit strand, champagne en lachende mensen, mmmm echt om van weg te dromen!!
Vrienden van Janey en Jake vieren hun huwelijksverjaardag in een prachtig decor. Je zou denken dat ook zij een koppel zijn, maar dan komt Jake zijn veel jongere en bijna naakte vriendin ten tonele. Bij thuiskomst merkt Jane op dat haar dochter vroeger dan verwacht richting L.A. vertrekt. Jane heeft het even moeilijk, want nu blijft ze thuis alleen over in een toch wel fameus huis te lande. Maar ze blijft niet bij de pakken zitten, ze wil het huis verbouwen. Volledig naar het idee in haar hoofd en daar heeft ze veel voor over, namelijk 47 mails richting architect.
Tijdens een vrouwenavondje praat Jane uitgelaten over haar bezoek aan de dokter die haar een wenkbrauwlift voorstelde die snel zou genezen en waar ze maar drie tot zes maanden hoofdpijn zou van hebben. En natuurlijk over de liftscène, waar ze haar ex zag die van de vruchtbaarheidsafdeling kwam.
Bij aankomst in New York ziet Jane eindelijk haar zoon terug, hij studeert de volgende dag af en de hele familie wil dit evenement niet missen. Zo is Jake ook in New York, ze ontmoeten elkaar in de bar van het hotel want toevallig slapen ze in hetzefde luxueuze hotel. Na enkele flessen rode wijn en andere sterke dranken beginnen de herinneringen aan samen naar boven te komen. Ze belanden op de dansvloer om later op de avond te eindigen in bed waar ze een fantastische hete nacht beleven. Pas later komt het besef bij Jane dat dit niet kan.
De uitreiking wordt een fantastische dag, een echte falimiedag onder hun vijven zoals de kinderen het noemen. Terug thuis krijgt Jane al onmiddelijk bezoek van Jake, waren ze geen exen? Daar denkt Jane toch nog altijd aan, wat gebeurd is was eenmalig als het van haar afhangt. Jake gelooft eerder in het lot dat hen voor een tweede keer samen bracht. En terug belanden ze in bed, oh neeeee, ik heb een affaire!!!
Jake probeert zijn minnares te bereiken, maar krijgt te maken met een nieuwsschierige stiefzoon. Dan maar naar haar huis rijden en haar te bespieden. Want er staat een onbekende auto op de oprit, Jane zit namelijk gezellig te tafelen met haar architect. Eenmaal hij weg is, klopt Jake aan en verklaart hij zijn liefde bij een pot lekkere zelfgemaakte ijscrème.
Het verliefde stelletje brengt hun lunchtijd samen door in hetzelfde hotel waar hun oudste dochter en haar vriend aan het lunchen zijn. De vriend ziet de twee samen kussen in de lift en kan zijn ogen niet geloven. Hun liefdesleven is weer zoals vroeger, zelfs nog beter. Ze kunnen terug normaal praten, maken samen plannen en doen er alles aan om elkaar gelukkig te maken. Tot Jake's nieuwe vrouw haar avondje uit afzegt omdat ze ovuleert en hij daardoor een date met Jane niet kan nakomen. Hij kan haar zelfs niet verwittigen. Wat een totaal misverstand lijkt te worden, want Jane denkt dat hij haar zomaar heeft laten staan.
Jane en Adam, haar architect, komen samen toe op het afstudeerfeestje van haar zoon. Jake kan niets anders dan jaloerse blikken zenden. Hij kan er niet tegen dan Jane ook met andere mannen plezier kan maken. Jake's vrouw beseft dat zij niet meer de enige vrouw is in zijn leven. En Jake zelfs, die beseft dat hij niet meer zonder Jane kan leven. Maar is dit wel wederzijds?

Nog een toffe film, denk zelfs dat mannen deze redelijk vrouwelijke film kunnen appreciëren. Er zitten echt wel enkele hilarische stukken in, vooral deze waarin er een paar stoned zijn :-D Echt een aanrader voor een zondagnamiddag! En zeker te vermijden als je vriend je net bedrogen heeft!

grtz Nineke

foto: belbios.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten