donderdag 17 februari 2011

Film: Het regent gehaktballen

"Heb je ooit het gevoel gehad dat je een beetje anders was? Alsof je de wereld iets te bieden had, maar men het gewoon nog niet zag. Dan weet je precies hoe het voelde om mij te zijn!"
Maaaaanden geleden wou ik deze film al zien. Niet zozeer omdat het verhaal me erg aansprak, maar meer om het feit dat hij in 3-D werd getoond in de cinema!!! Gehaktballen die uit de lucht vallen met wat sliertjes spaghetti bij, dat moet toch een fantastisch effect zijn met dat brilletje op. Ik ben er dus uiteindelijk nooit geraakt, de vriend wou niet mee. Hij vond het maar een kinderachtige film om geld aan uit te geven.. Dusja, zit er niets anders op dan hem nu op een klein schermpje en gewoon plat te bekijken. Het is wel degelijk de originele versie dat ik bekijk hoor, maar ik vind 'Het regent gehaktballen' gewoon een veel betere titel dan 'Cloudy with a chance of Meatballs' :-D
We komen terecht in een lagere school, waar een verlegen jongen zijn eerste ontdekking aan de klas toont. Schoenen in een spuitbus, zodat je nooit meer losse veters hebt. Er is wel één probleem(pje), je krijgt ze niet meer af! Iedereen vindt hem raar, maar zijn ma blijft in hem geloven. Ze geeft hem zelfs een echte labojas kado, zoals de echte uitvinders. Al snel begint hij vanalles uit te proberen, hij heeft zelfs zijn eigen 'ufo'-labo. Maar er blijkt wel altijd een probleem te zijn, zelfs als hij de tienerjaren voorbij is. Haargroeimiddel dat te veel haar laat groeien, een tv die je overal volgt maar plots wegloopt,...
Toch blijft hij de moed niet verliezen, de mislukte uitvinder heeft namelijk een hele grote droom die hij wil waarmaken. Hij woont op een klein eilandje, Swallow Falls, waar ze hele beroemde sardientjes hebben. Tot op de dag dat de sardienenfabriek dicht gaat. Iedereen op de wereld wist namelijk dat sardientjes vies zijn. Geen sardienenverkoop meer, dus ook geen sardienenfabriek meer nodig. Om de overvloed aan visjes weg te krijgen, at iedereen in de stad enkel nog sardientjes. Gepocheerd, gebakken, gekookt, ingemaakt en op sap... Het leven werd grijs en smakeloos.
Toen alles verloren leek, kwam Flint met DE oplossing. In zijn inmiddels ferm uitgebreidde lab had hij een machine gemaakt die water omzet in eten. Nu moet ze wel nog werken :-D en zijn pa moet willen meewerken. Want hij is op een leeftijd gekomen om een echte job te hebben en vader wil niets liever dan dat hij bij hem in de sardienenwinkel gaat helpen. En zo geschiedde.. Toch voor een halve dag, want eenmaal vader weg is komt de eetmachine terug in beeld en zorgt de anti-held voor paniek en frustratie.
Door omstandigheden is het nieuwe ontwerp van Flint in de wolken terecht gekomen, een regenwolk dan wel. Jaja, je kan het al denken.. Uit die wolk valt geen regen maar wel cheeseburgers, eetbare dan nog!
Tgo, er gebueren echt vreemde dingen in.. Door nog zo een machine te maken kan hij contact maken met de machine in de wolken. Waardoor er in plaats van cheeseburgers nu spek, koekjes, kippebilletjes,.. uit de lucht vallen. Op de duur heeft echt iedereen zijn lievelingsgerecht doorgegeven wat misschien niet zo een goed idee was. Want op den duur begint dien machin door te slaan en begint het eten ook wat door te slaan. Weeral problemen dus voor Flint...
De film moet echt wel zaaaaaaaaaaaaaalig geweest zijn in 3-D!! Een megaviskom die op je afkomt, Flint die samen met zijn machine de lucht ingaat, food die uit de lucht komt gevallen,.. Eens een andere animatiefilm dan degene we de laatste tijd voorgeschoteld kregen. Een echte aanrader om met de kids te bekijken! Alhoewel ik er zonder kids ook heel veel plezier aan had ;-)

grtz Nineke

foto: weblo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten