dinsdag 1 februari 2011

Ergens gelezen: tien romantische hotels voor valentijn

Gezocht: jij,
omschrijving: lief, leuk, knap en aardig
Misdaad: Je hebt me hartje gestolen
Straf: Voor eeuwig en altijd bij me blijven
14 februari, de 45ste dag van het jaar, feestdag van Sint Valentinus van Terni, maar vooral dag van de geliefden. DE dag waarop geliefden met cadeau'tjes afkomen, elkaar extra aandacht geven,.. Tegenwoordig mag dit al eens wat geld kosten. Zo gaan veel koppels gaan eten naar een duur restaurant, sommigen boeken zelfs een romantisch weekend weg. En juist voor die romantische zielen die hun eigen nestje verlaten om elders het bed te delen vond ik dit artikel op http://www.hln.be/ , tien romantische hotels.

1. Santini Residence, PraagDe elegante Santini Residence beschikt over negen ruime suites waar stellen samen kunnen genieten van een romantische tijd. Sommige kamers hebben een speciale toets gekregen: sierlijke plafondschilderijen die de aandacht van alle bezoekers trekken. Gelegen in het midden van het historische centrum van Praag is het luxueuze hotel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de hoofdstad van Tsjechië. De Praagse Burcht en de Karelsbrug zijn gemakkelijk bereikbaar. 's Avonds kunnen gasten ontspannen op de gezellige sofa's in de lounge met een glas rode wijn onder muzikale begeleiding.

Meer info: Santini Residence

2. Hotel 41, Londen
Gasten in Hotel 41 bevinden zich in de buurt van de Queen: het luxe stadshotel is te vinden achter Buckingham Palace. Op een rustige en exclusieve locatie verwelkomt het hotel zijn gasten met de flair van een traditionele Londense club. In de smaakvol ingerichte lounge met kroonluchters en antiek meubilair kunnen stellen genieten van hun afternoon tea in een elegante sfeer. Na een wandeling over de Tower Bridge en door de straten van de bruisende hoofdstad wachten comfortabele en stijlvolle kamers op de hotelgasten.

Meer info: 41hotel

3. Hotel Gródek, Krakau
Het Grodek hotel is weggestopt in een kleine zijstraat in het historische centrum van Krakau. De 23 kamers zijn individueel ingericht met grote aandacht voor detail. Vanaf hier kunnen we een reis ondernemen naar het verleden. De populaire 'Kings Way' voert reizigers mee langs de herdenking van de Slag om Tannenberg, een grote gotische toren en de middeleeuwse markt. Het charmante stadshotel ligt op slechts twee minuten afstand van dit stadsdeel. In de intieme sfeer van het hotelrestaurant kunnen gasten 's avonds genieten van een romantisch diner bij kaarslicht.

Meer info: Hotel Grodék

4. Villa Contessa, Bad Saarow (Duitsland)
Villa Contessa ligt in Bad Saarow aan de Scharmützelsee in Brandenburg op slechts ongeveer een uur rijden van Berlijn. Gelegen in een pittoreske natuurlijke omgeving, biedt dit kleine hotel onderdak aan acht wereldse en liefdevol ingerichte kamers. Highlight voor koppels: The Rose Spa Suite met een eigen infraroodsauna en een hemelbed. Gasten die de luxesuite boeken kunnen privé genieten van de bekroonde keuken op het terras aan het meer. Stellen kunnen tijd besteden aan een romantisch ritje, in de populaire thermische baden of op een boot op het meer.

Meer info: Villa Contessa

5. Moulin d'Abbaye, Brantome (Frankrijk)
Moulin d'Abbaye ligt in het charmante stadje Brantome in een gerestaureerd molenhuis aan de rustige rivier de Dronne. De kamers zijn allemaal vernoemd naar bekende wijnen en met oog voor detail versierd. In de kleine stad in de Dordogne is veel te zien: middeleeuwse overblijfselen, ruïnes en gotische gevels op de Rue Joussen. Na een wandeling door de stad kunnen reizigers genieten van een romantisch diner in het hotelrestaurant en betoverd worden door de magie van dit hotel.

Meer info: Moulin d'Abbaye

6. Amfitriti Paradosiakos Xenonas, Nafplio (Griekenland)
Het Amfitriti Paradosiakos Xenonas is een klein en elegant hotel in de prachtige havenstad Nafplio. Elk van de vijf kamers is individueel ingericht in een bepaalde kleur. Handgemaakte tapijten en antiek meubilair geven de kamers een romantisch historisch gevoel zonder in te boeten aan modern comfort. Met uitzicht op zee vanaf het ontbijtterras kunnen de gasten hun dag beginnen op de Peleponnesos. Liefhebbers van Griekse mythologie hebben ook veel te ontdekken met in de buurt de archeologische sites van Mykene en Epidauros.
Meer info: Amfitriti

7. Hotel The Pand, Brugge
Het eersteklas hotel The Pand is gelegen in het centrum van Brugge. Versierd met tal van kunstwerken, antiek en mooie stoffen worden de gasten omgeven door luxe. Een boottocht op de prachtige Reien is een must tijdens een bezoek aan de stad. Langs de oevers valt veel te ontdekken: verborgen tuinen, artistieke gevels en middeleeuwse huizen. Gasten kunnen ook wat tijd doorbrengen bij de open haard in de bibliotheek van The Pand.

Meer info: The Pand

8. Il Cantico della Natura, Magione (Italië)
Il Cantico della Natura is opgebouwd uit massieve stenen uit de 16e eeuw en is de thuisbasis van twaalf kamers en suites. Omgeven door olijfbomen hebben gasten een adembenemend uitzicht op het Meer van Trasimeno. De kamers zijn gezellig en individueel ingericht met mooie meubels. In de jacuzzi of de sauna kunnen koppeltjes genieten van 'la dolce vita'. Voor geïnteresseerden organiseert het hotel regelmatig verschillende activiteiten zoals zeilen, mountainbiken of kooklessen waarin verse ingrediënten uit de regio Umbrië worden gebruikt.

Meer info: Il Cantico della Natura

9. Villa Carona, Carona (Zwitserland)
In Ticino, in het zuiden van Zwitserland, is Villa Carona te vinden in het artistieke dorp Carona. In het tweehonderd jaar oude adellijke huis heeft het hotel 18 individueel ingerichte kamers. In deze familiale gerunde herberg staan rust en recreatie op de voorgrond. Met name de tuinen van het huis zijn een klein paradijs: hier kunnen gasten een ontbijt met uitzicht op Monte Generoso nemen voordat ze de populaire wandeling van Carona naar het pittoreske dorpje Morcote maken.

Meer info: Villa Carona

10. Ca'n Simó, Alcudia (Mallorca)
Het kleine familiehotel Ca'n Simó met slechts zeven kamers is gelegen tussen de baai van Alcudia en Pollença. In traditionele Mallorcaanse stijl kunnen gasten genieten van de gemakken van moderne luxe, weg van de toeristische drukte van Mallorca. Het gebied rond de levendige stad van Alcudia is ook een plek voor rustzoekers: of het nu een romantische wandeling op het strand, een rondleiding op de nabijgelegen golfbaan of een excursie naar de grotten van de draak van Porto Cristo is. Na een spannende dag op de Balearen kunnen gasten ontspannen in de whirlpool of sauna van het hotel.

bron: Hln.be


Zelf zijn wij niet zo voor het uitbundig vieren van deze dag, wij tonen dagelijks hoeveel we van elkaar houden. Aleja, dat proberen we toch :-D
Vieren jullie valentijn? En wat doen jullie dan?

grtz Nineke

foto: instituut-utopia.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten