zaterdag 12 februari 2011

Film: Largo Winch

"Alcol, Gauthier, Alcol!!"
Vandaag vonden we ons gading in de 'laatste kans'-films van Prime. De film moest aan enkele eisen voldoen, we hadden graag samen naar de film gekeken. Het mocht dus geen puur vrouwelijke film zijn. De tijd speelde ook een belangrijke rol, we hadden ongeveer 90 minuten tijd, niet langer. Korter mocht altijd :-) dan had ik wat meer tijd om mij op te maken, wat altijd heel welkom is :-D

Mr. Winch zit op zijn boot op de wateren van Hong Kong als hij plots een vreemd geluid uit het water hoort komen. Hij bukt zich om het van dichterbij te bekijken maar wordt onder water getrokken door een duiker waardoor hij verdrinkt.
Daarna keren ze terug in de tijd, naar 1981, waar Mr. Winch op het punt staat om een Joegoeslavische jongen uit het weeshuis te adopteren, Largo. Zijn enige erfgenaam brengt hij onmiddelijk onder bij vrienden, niemand anders weet dan ook dat hij bestaat, dat denkt Mr. Winch toch.
Largo komt in 2008 terecht in Brazilië waar hij een meisje red die lastig gevallen wordt door gasten van het leger. Ze vluchten alletwee op de motor weg en kunnen de ander mannen van zich afschudden. Lea bedankt hem op een wel heel speciale manier, die deel uitmaakt van haar grootse plan. Ze zorgt er namelijk voor dat Largo opgepakt wordt voor het bezit van drugs.
In Hong Kong verspreidt het nieuws van Mr. Winch' dood snel, waardoor de raad van bestuur verplicht is om onmiddelijk bijeen te komen. IMX, een concurerend bedrijf probeert namelijk Winch International in handen te krijgen. Maar wat ze volgens de raad niet weten is dat hij een zoon heeft. Toen Largo ongeveer 8 jaar was werd hij weggehaald bij zijn pleeggezin om zich volop te kunnen voorbereiden op zijn succesvolle carrière.
Largo weet samen met Freddy, Mr. Winch' handlanger, te ontsnappen uit de gevangenis. Volgens zijn methode. dan wel Niet de meest voor de hand liggende en de snelste, maar misschien wel de efficiëntste :-D
In Hong Kong aangekomen neemt Largo afscheid van zijn vader. De wetsdokter geeft hem het officiële autoptieverslag, waaruit waarschijnlijk wel blijkt dat er iets niet klopt. Maar dat komen we nu nog niet te weten. De adoptiezoon doet er alles aan om zijn erfenis niet te moeten nakomen. Hij wil helemaal niet worden zoals zijn vader. Maar hij kan er niet van onder, Freddy brengt hem naar de boot van zijn vader waar zijn nieuwe werknemers hem te woord staan. Tijdens de bestuursraad wordt Largo voorgesteld, maar de meeste geloven niet dat hij de zoon is, de enige opvolger, de enige erfgenaam. Maar hij kan het zo goed uitleggen, een echte advocaat. Als een werknemer vermoord wordt start Lazio zelf de achtervolging maar de moordenaar kan ontglippen. Largo komt zo terecht in een kluwen van leugens en intriges. Maar zo komt hij ook dichter en dichter tot de waarheid over de moord op zijn vader.

Moet wel zeggen, ik had totaal andere verwachtingen over deze film. Had gedacht dat er minder verhaal in zou zitten, maar deze film valt echt heel goed mee. Er zit veel actie in, kan ook niet anders in een actiefilm hé :-D Maar er zit ook heel veel gevoel in. Terug een echte aanrader die je als koppel perfect samen kan bekijken. Er zit echt vanalles in, voor ieder wat wils! Ik wil deze bespreking afsluiten met nog een goede reden om deze film te bekijken. Namelijk het mooie Kroatië, sommige beelden in de film zijn echt magnifiek..

grtz Nineke


foto: wikipedia.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten