dinsdag 4 januari 2011

boek: De cocktailbijbel

Heb me de voorbije dagen volledig ondergedompeld in de wereld van 'Making Cocktails'. Heb er sinds dit weekend natuurlijk de perfecte lectuur voor; de cocktailbijbel van Stuart Walton. Er staan ongeveer 600!!! verschillende recepten voor zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken in. Elke cocktail bevat stap-voor-stapinstructies, met telkens een duidelijke foto en de perfecte garnering.
De bijbel bestaat niet enkel uit recepten;
- In de inleiding wordt verteld over de geschiedenis van de alcohol. Het eerste gebruik komt voort uit de ontdekking van het effect dat gisting van vruchten, honing of palmsap had.
- In het volgende deel verdiepen we ons in de magische wereld van de soorten drank. Ze behandelen hun geschiedenis en smaak met aansluitend enkele eenvoudige tips. Dit wordt niet beperkt tot één 'merk', maar de meeste en beste dranken komen aan bod. Zo komen er 8 rum's aan bod. Ook worden er champagnes, wijnen, bieren en niet-alcoholische dranken besproken. Voor elk wat wils dus!
- In het derde, het laatst theoretische, deel worden de bartechnieken besproken. Alle benodigdheden worden zorgvuldig besproken. Er staat ook overal een foto bij, zodat je zeker weet dat je het juiste koopt. Je krijgt tips voor de garnering met stap-voor-stapbeschrijvingen, ook wel originele ideeën.
- Na 113 pagina's kan je eindelijk aan het echte werk beginnen: cocktails mixen! Deze staan opgesplitst per hoofdingrediënt, bij de Gin staan er meer dan 50 verschillende cocktails. En zo gaat het boek nog verder tot pagina 251, om af te sluiten met een verklarende woordenlijst en een register.
Eigenlijk is dit het ideale boek voor elke drankliefhebber, dus zeker voor mij ;-)
De cocktailbijbel maakt deel uit van een speciale uitgaven van 10 verschillende kookbijbels. De andere titels zijn:
- de chocoladebijbel
- de pastabijbel
- de rijst- en risottobijbel
- de saladebijbel
- de sap- en smoothiebijbel
- de soepbijbel
- de vegabijbel
- de vis- en schelpdierenbijbel
- de wokbijbel

Misschien dat ik nog eens de chocoladebijbel koop, lijkt me heel lekker :-p

grtz Nineke

foto: kookboekerij.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten