maandag 31 januari 2011

Trouwen: theperfectwedding.nl

Trouwen, de droom van ieder meisje. Toch?
Als kind loop je rond in de trouwjurk van je mama, je doet niets liever dan je opmaken met de make-upspullen, je probeert op hakken te lopen die tien maten te groot zijn en bent verzot op alles wat blinkt en rond je nek en pols past. Tgo, waar is de tijd dat dit allemaal bij verkleden en spelen bleef.. Maar sinds enkele maanden blijft dit niet enkel bij spelen en dromen. Er zijn namelijk concrete plannen, concrete trouwplannen!! Juijjjjjjjjjjjjjj!!!! Spanneeeeeeennnndddd... Ook al is het nog meer dan twee jaar, toch krijg ik al kriebels in mijn buik als ik aan DE grote dag denk.
Jullie verklaren me misschien zot, zoals zovelen doen ;-), maar ik ben daar dus al redelijk veel met bezig. Waardoor ik nogal vaak te vinden ben op huwelijkssite's en -blogs om inspiratie op te doen, heeeeel veeeeel inspiratie. Want die dag moet natuurlijk perfect zijn! Een dag om nooit te vergeten. Een dag waar iedereen maanden later nog over bezig is. Een groot nadeel voor mijn perfectionisme, ik ben niet vlug tevreden. Alles moet tot in de details kloppen.. Streeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeess(kip)!!!
Dankzij al dat opzoekingswerk kom je dan wel pareltjes van site's tegen. Zoals http://www.theperfectwedding.nl/ Mooie lay-out, interessante artikels, prachtige foto's,... Een van mijn lievelingsartikels is deze: Hippe bruid Accessoires. Een simpele outfit wordt een megahit dankzij de mooiste sieraden en accessoires.
Consider yourself:

Accessoires en sieraden
Je hoeft niet altijd hele opvallende unieke kleding te hebben om er geweldig uit te zien. Met sieraden en andere leuke accessoires kun je van een simpele outfit een unieke outfit maken. Dit geldt natuurlijk ook voor een bruidsjurk! En ja... Ik snap dat op je trouwdag alles perfect moet zijn en dat het natuurlijk heel erg belangrijk is om een gave "bruidslook" te hebben. Daarom hier wat goede tips om je bruidsjurk "eigen" en spetterend te maken door middel van catchy details. Dit kan doormiddel van accessoires en sieraden.

Je hebt natuurlijk al een joekel van een verlovingsring waar ook nog eens een trouwring bij komt, maar je kunt er gerust nog andere sieraden bij dragen. Het is wel belangrijk dat je let op de stijl die je hebt en het model van de jurk.
Fotocredit: Untamed Petals

TIP:

Koop altijd eerst de jurk, voordat je accessoires gaat kopen! Je kunt aan de hand van de jurk het beste bepalen wat voor sieraden, haaraccessoires, ceintuur, hoed, bruidstasje of schoenen het beste in het geheel passen. Dit is overigens ook verstandig als je aan het shoppen bent voor een alledaagse outfit.

Glamorous met Swarovski stenen

Erg glamorous en helemaal van nu zijn Swarovski stenen. Je ziet ze in 2011 al veel terug komen in de bruidsmode. Wanneer je voor een meer 'basic' jurk kiest, is het wellicht leuk om je outfit een 'boost' te geven door mooie Swarovski stenen in je oren of om je hals. De sieraden van Swarovksi zijn heel divers, dus voor iedere bruid wat wils!

Creatief met parels

Wat ook heel erg mooi is in combinatie met een bruidsjurk zijn parels. De meeste bruidsjurken zijn wit of in een witte teint, dus qua kleurcombinatie zit je helemaal goed. Parels kunnen voor een chique uitstraling zorgen, maar het kan ook gewoon hip zijn! Denk aan lange parelkettingen in verschillende kleuren en lengtes.

TIP:

Ben jij een echte fashionista? Hang verschillende parelkettingen in lengtes en kleuren om je hals! Het mooiste is in combinatie met een strapless jurk, dan komen de kettingen goed tot zijn recht!


haaraccessoires voor de bruid

Haaraccessoires

Als bruid kun je met je haar alle kanten op. Je hoeft geen lang haar te hebben, om creatief te kunnen zijn. Je kunt kiezen voor een hoed, sluier, haarband of bijvoorbeeld opvallende haarspeldjes. Met haarspelden kun je van je kapsel een leuk "kunstwerkje maken". Je kunt het natuurlijk eenvoudig houden, maar ook helemaal uitpakken! Wat helemaal van nu is, zijn vintage haarspelden. Er zijn genoeg webshops te vinden waar deze hippe spelden te koop zijn. Surf eens naar Flo & Percy!

Fotocredit: Untamed Petals




De Perfecte Match!

Met accessoires kun je geweldig combineren. Niet alleen jij, maar ook jouw partner kan hier een steentje aan bijdragen! Wie weet heb jij wel een opvallend detail in jouw bruidsjurk zitten, bijvoorbeeld een gekleurd lint. Jouw partner kan deze kleur of print weer terug laten komen in zijn stropdas, strikje of pochet. We weten dat jullie sowieso al een leuk stel zijn, maar op deze manier spring je er helemaal uit met z'n tweeën. Wil je inspiratie opdoen? Lees het blog; De Perfecte Match!

match met een bruiloft thema
Fotocredit:  Erin Hearts Court

Sexy accessoires

Bruidslingerie is een accessoire dat een aparte alinea verdient! Jouw lingerie verdient aandacht, moet goed zitten, lekker zitten en ook nog eens sexy zijn. Stap dus niet de eerste de beste winkel in, maar pas een paar keer van alles en kies datgene waar jij je goed bij voelt. Is het een bh, korset of bustier? Wil je jarretels of vind je dat niets? Kleur of wit? Allemaal vragen die je aan de verkoopster kunt vragen. Vergeet dan ook niet gelijk erbij te vertellen wat voor jurk je hebt. Kun je wel of geen bh met bandjes dragen? Misschien past een Marlies Dekkers bh wel heel mooi bij je bruidsjurk. Je kunt de bandjes van de bh gewoon ook gewoon gebruiken als accessoire.

TIP:

Heb je een mooie jurk met een v-hals? Koop een bh van Marlies Dekkers of een bh die daar op lijkt met een mooi detail bij de cup, zoals een bandje met steentjes. Dit kan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn voor een ketting. Vind je Marliers Dekkers te duur? Kijk dan is naar de bh's van Sapph. Heel veel keus én ook nog eens heel goed betaalbaar. Het is ongeveer te vergelijken met de prijzen van Hunkemöller.

"Heb je een kleurthema of een ander thema op je huwelijk? Dan is het natuurlijk wel leuk om dat ook in je bruidsaccessoires terug te laten komen."

Kleur of thema?

Heb je een kleurthema of een ander thema op je huwelijk? Dan is het natuurlijk wel leuk om dat ook in je bruidsaccessoires terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan roze pumps of sieraden en laat het met je aankleding op de trouwlocatie, trouwkaarten, huwelijksbedankjes of tafeldecoratie matchen! Een tip is om een kleur als thema te kiezen, want dit kun je gemakkelijk doortrekken in heel je bruiloft. Wil je inspiratie op doen? We hebben laatst een blog geplaatst over een bruiloft uit het buitenland die als thema de kleur geel hadden. Echt super uniek, hip en trendy!

Leuke voorbeelden!!
  1. Is het winter? Gebruik dan als accessoires een namaakbontje of bollero voor om je heen!
  2. Draag je een bril? Verwen je dan met een nieuwe bril voor op je bruiloft. Het is wel zo leuk dat je de bril na de bruiloft ook nog op kan!
  3. Een bruidstasje is iets wat nog niet vaak gebruikt word, maar heel mooi en vooral handig is.

Hebben jullie nog leuke accessoirestips voor een huwelijk? Waar halen jullie je inspiratie? Laat het gerust weten!!

grtz Nineke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten