woensdag 5 januari 2011

Film: Bo

Gisteren naar een prachtige Belgische film gekeken; Bo van Hans Herbots.
Deborah is een vijftienjarig meisje en woont samen met haar mama en broer in bij haar opa. Sinds de scheiding van haar ouders leven ze in armoede en hebben ze moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Bo zou graag een ander leven hebben, aan de andere kant van de Antwerpse oever, maar hiervoor heeft ze de middelen niet en is ze te verlegen. Bo ontmoet Jennifer, een meisje uit haar school die blijkbaar wel de middelen heeft om het te maken. Al hou trekken ze dagelijks met mekaar op en ontdekt Bo dat Jennifer in de escort-business zit en daardoor aan al het geld komt. Het duurt niet lang voor ook Deborah in dit wereldje vastzit. Haar pooier overstelpt Bo met dure kledij en mooie juwelen. Hij belooft haar voor altijd graag te zien, maar stuurt ze toch bijna dagelijks naar oudere mannen toe. Waardoor het moeilijk wordt om tegen haar ma vol te houden dat ze kamermeisje is in een hotel. Zeker als ze het verdiende geld van Bo ziet, wat duidelijk veel te veel is om een gewoon kamermeisje te zijn. Na een klinkende ruzie bekend Deborah dat ze een hoer is en vertrekt ze van huis naar één van haar klanten. Na enkele dagen valt de politie binnen en wordt Bo opgenomen in Beernem. Daar moet ze proberen om terug een normaal leven op te bouwen, wat niet zo simpel is. Nadat ze vrijkomt trekt ze in bij haar pooier, waar ze nog meer problemen krijgt..
Echt een prachtig verhaal! Waar je toch wel eventjes bij stilstaat.. Als ouder is het niet gemakkelijk om alles te weten wat er in je kinderen omgaat. Zo zie je tijdens de film heel goed hoe lang het kan duren voor ouders door hebben dat er iets mis is met hun dochter. En natuurlijk zie je hoe gemakkelijk je in een verkeerde werekd terecht kan komen en hie moeilijker het is om er terug uit te geraken. Echt een aanrader!
Bo is een verfilming van 'Het engelenhuis' een boek van Dirk Bracke. En wat heel raar is, tijdens mijn middelbaar moesten wij voor nederlands een deel uit een boek verfilmen als boekbespreking. En ja, je raad het goed. Wij kozen toen voor DIT boek :-D Dat was echt een heel leuke ervaring. De rolverdeling, mensen zoeken voor kleine bijrolletjes, locaties vinden,... Heb mij dan heel erg gejeund! Zou dringend eens moeten zoeken waar we die film achtergelaten hebben, kunnen dan nog eens genieten van ons 'acteertalent' :-)

grtz Nineke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten