maandag 31 januari 2011

Film: ExTerminators

"Waar wil je beginnen?" "Waar het altijd begint. In bed."
Alexandra, een pas ontslagen secretaresse met oversized bril, betrapt haar man met Teena (met dubbele "e"). Ze kreeg het huis, de inboedel en zijn onbetaalde rekeningen. Tom kreeg alle vrienden. Dus deed ze wat elk eenzaam meisje zonder man en zonder job doet, richting uitverkoop! Waar de trein helemaal ontspoort en ze een hatelijke man een vuistslag verkoopt. Welkom in de cursus woedebeheersing waar je medecursisten een verklaring hebben voor je gedrag; "Je helpt graag mensen, zo voel je je nodig. Toen Tom je niet meer nodig had, sloegen je stoppen door en daardoor sloeg je die man." Wat volgens sommigen als normaal wordt bestempeld, rare mensen. Maar een van die rare mensen zorgt wel voor een nieuwe job, bediende bij een verdelgingsbedrijf. ABC verdelgers. Klein of groot, we maken ze dood. Welkom nieuwe job, welkom nieuwe vrienden, welkom nieuwe problemen. ABC krijgt namelijk problemen met de fiscus en deze moeten dringend opgelost worden, maar hoe??
Op café wordt een cursiste door haar man het ziekenhuis in geslagen. Samen met twee anderen volgt Alex de man en jagen ze hem toevallig de dood in. Met hun leugens kunnen ze de politie afwimpelen, de man had te veel gedronken en verloor de controle over het stuur. Zaak gesloten. Toch wel creepy dat Alexandra sinds het accident wordt achtervolgt en gefilmd door een man die ze eerder afwees. Hij lijkt wel een psychopaat.. Het ongeluk zorgde wel voor goed nieuws ook, Alex heeft namelijk een nieuwe liefde.
Nikki en Macha, Alex' vriendinnen, zorgen voor een uitbreiding van ABC verdelgers. Ze beperken zich niet meer tot ongedierte alleen, ook vrouwen met mannenproblemen, en veel geld, kunnen beroep doen op hen. Als echte huurmoordenaars lijkt iedere dood op een ongeluk, een overdosis, ... Dit allemaal zonder dat Alex het door heeft. Tot op St. Patrick's Day dan toch, alle puzzelstukken vallen dan namelijk op hun plaats. Een op hol geslagen droom en de bekentenis van de twee vrouwen zorgt dat er geen twijfel meer mogelijk is. Alle moorden in de streek staan op hun naam, ideale bijverdienste dus.
ExTerminators wordt aangegeven als een komedie, maar tijdens de film heb ik toch niet gelachen hoor.. Is een heel rustige film, helemaal anders dan dat de korte inhoud laat blijken.  Het verhaal op is dan wel weer goed, maar dat maakt de movie nog niet goed. Eigenlijk vind ik de filmbespreking beter dan de film zelf :-D
Er zitten een paar goede oneliners in, maar that's it.. Geen film om aan te raden aan vrienden.

grtz Nineke

foto: wikipedia.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten