dinsdag 18 januari 2011

Film: Chop Shop

Vandaag terug naar een prachtige film gekeken; Chop Shop van Ramin Bahrani.
Het verhaal gaat over een straatjongen van twaalf jaar die in Queens leeft. Alejandro verkoopt samen met een vriend snoep op de trein om aan geld te komen. Dankzij deze vriend kan Alejandro samen met zijn zus gratis boven een garage gaan wonen waar ze ook kunnen werken. De baas zorgt er ook voor dat ze 's avonds ergens terecht kunnen om te eten. Alejandro is er van overtuigd dat hij een beter leven kan leiden, daarom wil hij sparen om een oude bestelwagen te kunnen kopen. Iedere avond fantaseren ze over het opknappen van de wagen en stopt zijn zus hem wat extra geld toe. Geld dat ze krijgt door hoer te spelen in een vrachtwagen die achteraan de garage staat. Ook Alejandro heeft er een bijzonder hobby bij, hij steelt namelijk verschillende auto onderdelen van dure auto's om ze daarna door te verkopen aan garagisten.
Hoe langer hij bij de garagist werkt, hoe mooier de jobjes zijn die hij krijgt maar ook hoe dieper hij in de autozwendel terecht komt. Door het stelen van zijn zus haar geld, heeft hij genoeg geld om de bestelwagen te kopen. Maar dankzij een bevriende garagist komt hij te weten dat hij een enorm wrak gekocht heeft voor veel te veel geld. Al zijn plannen vallen zo in duigen, waardoor hij nog meer geld nodig heeft en begint te stelen.
Fantastisch verhaal over hoe moeilijk straatjongens het hebben om een normaal leven op te bouwen. Ook al is de wil er, ze geraken zo moeilijk aan de mogelijkheden om het te proberen. Het is een heel rustige maar aangrijpende film.
Terug een enorme aanrader! Hij heeft niet voor niets verschillende nominatie's op filfestivals

grtz Nineke

foto: freshwap.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten