zaterdag 29 januari 2011

Film: Kick-Ass

Kick-Ass.. Een movie die we eigenlijk al van in de cinema wilden gezien hebben..
Het verhaal gaat over Dave, een nerd die een superheld wil zijn. Het begin is allesinds al hylarisch, je ziet een superheld bovenop een torenhoog gebouw staan. Hij spreidt zijn vleugels en springt naar beneden waar hij te pletter valt. Je denkt natuurlijk dat het de verteller is, maar nee het is iemand die totaal niets met het verhaal te maken heeft.
Alleen een combinatie van optimisme en naïviteit is volgens Dave nodig om een echte superheld te zijn. Op een avond besteld hij een groen uniform waardoor hij er nu supercool uitziet. Kick-Ass is geboren, maar de superkrachten zijn er toch nog niet hoor. Hij probeert van de ene muur op de andere te springen, maar stopt vlak voor de sprong uit schrik. Alhoewel, twee minuten later komt hij in zijn komstuumke stoer doen tegen twee gasten die een auto proberen te jatten. Zonder veel resultaat, want hij wordt door een van hen neergestoken en dan nog eens omver gereden door een of andere toevallige passant.
Terug op school merkt Dave dat hij geen gevoel meer heeft, ze mogen hem pijn doen al wat ze willen, hij voelt het gewoon niet. En het gaat ook wel de ronde dat hij homo is, omdat hij naakt werd teruggevonden, hmmm... :-D Zijn eerste echte opdracht, een kat terugvinden.. De kat is gevonden, en door omstandigheden is hij een hit op you-tube. Meer dan één miljard views en 60 000 vrienden op my space. Tijdens zijn volgende missie krijgt hij hulp van Hit-Girl. Ook al is ze enkele jaren jonger, ze is een stuk grover. En ze krijgt hulp van Big Daddy, een derde superheld die verdacht veel lijkt op Bad Man. Gespeeld door Nicolas Cage, onverwachte rol maar wel prachtig vertolkt. 'Samen' vermoorden ze enkele belangrijke mannen in het drugsmilieu. Hun overste is hier niet mee gediend en wil niets liever dan de dood van Kick-Ass.
Om Kick-Ass te klissen komt Red Mist ten tonele, terug een nerd maar dan met veel geld, duurdere speeltjes dus, en weinig vrienden. Dave zijn jongensdroom verandert in een nachtmerrie waar hij zo rap mogelijk uit wil.
Het einde is echt hillllllllllaaaaaaaaaaaaariiiiiiiiiiiisch... Haha, een speeltje van 300 000 euro brengt de redding :-p De film staat in de boekskes als een komedie, maar zo zou ik hem niet omschrijven.  Maar wat dan wel hé.. Om dat te weten moet je natuurlijk zelf de film bekijken. Wil je wel eerst waarschuwen voor de soms gewelddadige scènes.. Maar gene paniek, ze zijn niet echt ;-) Let vooral op Hit-Girl, vind ik persoonlijk de beste van den hoop. En ze heeft nog lef ook :-D

grtz Nineke

foto: mannythemovieguy.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten